Schipper Arjen

De schipper

Schipper Arjen van Saarloos heeft al zijn hele leven een passie voor zeilen. Dit zorgde ervoor dat hij zijn eigen boot kocht. Als ondernemer wil hij zijn liefde voor de zee delen met anderen en daarom is hij begonnen met Zeilavonturen met Arjen. Dus: ben jij op zoek naar een leuk uitje? Dan ben je bij hem aan het juiste adres.

Lees meer over schipper Arjen...

Schipper Arjen van Saarloos

 Schipper Arjen van Saarloos

Mag ik me even voorstellen?

Behalve dat ik een sociaal mensen mens ben, heb ik altijd met plezier fysiek werk gedaan. Na een carrière in de bestrating heb ik me gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen. Ontwerpen, bestraten, tuinhuisjes timmeren, eigenlijk alles in de tuin behalve beplanting.
Als liefhebber van muziek ben ik ook theatraal, muzikaal entertainment gaan verzorgen. Als D.J. en ondeugende liedjeszanger in fleurige kostuums. Het vervult mijn hart.

Wonen en werken op het water
Een mens heeft vele kanten. En 1 daar van is m’n passie voor het zeilen. In 2016 besloot ik een carrière switch te maken: wonen en werken op het rustgevende water. Een lang gekoesterde wens kwam in vervulling. Ik kocht een boot. Een Zeeschouw. Een mij zo geliefde platbodem, veel ruimte, bruine zeilen, gaffel getuigt, mooie gebogen lijnen, staal, hout en een goeie tor.

Leven dicht bij de natuur.
In de winter, als het vriest stormt of regent, kruip ik lekker dicht bij de houtkachel.
En in de zomer mijn terras op het water, zonnetje, een zwoel briesje, watervogeltjes en uit bed meteen een frisse duik.
En de gratis wind die me naar nieuwe havens blaast.
Ik zing, ik zing...... Van zon, zee en zeilen.
Natuurlijk is er ook veel werk en onderhoud te doen aan een boot, en dat is soms niet leuk. Maar het pure geluk van in vrijheid en buiten op het water zijn maakt alles goed.

Spelenderwijs

Als klein jongetje al zocht ik het water op. We woonden afgelegen en ik speelde voor ik naar school ging meest alleen. Ik hield konijnen, onderhield een moestuin en bouwde vlotten. Van benzineblikken, binnenbanden, of balkhout bouwde ik steeds betere creaties. De eerste keer dat ik de sloot voor ons huis overstak - een touw om m’n middel die mijn vader vast hield op de wal, want ik kon nog niet zwemmen - kreeg ik als beloning een reep chocolade. Dat vergeet ik nooit meer.

Machtig

Zo rond m’n 20e raakte ik gefascineerd door windsurfen. Na een aantal verwoede pogingen op een geleend board kocht ik zelf een setje.
Bijna elke dag ging ik het proberen. Al vrij snel speerde ik over de golven van het IJsselmeer . Wat een machtig gevoel was dat.. Spelen met de elementen en trachten dat onder controle te krijgen.

Avontuur

Een paar decennia later liet ik me over halen door mijn vriendin een stalen kajuitzeilbootje te kopen. Een Sneekermeer. We haalden haar op uit Rheden. We zakten de IJsel af, ik achter het roer, terwijl zij het keukentje schoon maakte. Tjeeezus wat was ik trots, zo’n grote surfplank had ik nog nooit, en ook nog met een bed en een keuken er in. In al de jaren zeil ervaring op de Hollandse wateren heb ik veel liefde voor het water opgedaan en heel veel avonturen beleefd. Daar zou ik al een klein boekje over kunnen schrijven.

OP het water zijn doet vele dingen met een mens
En 1 daarvan is een basale rust die je overkomt